La nit alternativa!

HISTÒRIA

L'oci nocturn de Lleida no tindria cap sentit si no existís La Boite, un espai imprescindible per on hi ha passat una gran quantitat de ciutadans, a més de molts forasters que busquen divertir-se de debò quan decideixen sortir de festa per la ciutat. Aquest espai, ubicat al número 19 del carrer Riu Éssera, arrossega una llarga història que té inici a la dècada dels setanta i que no ha patit cap interrupció durant tot aquest temps.

Efectivament, l'1 de juny de 2004 va començar La Boite com a sala alternativa on tenen cabuda concerts i nombroses activitats lúdiques. No obstant, fou al 1978 quan la sala va néixer amb el nom de Trident, en una època inoblidable, ja que la porta d'aquest local d'oci encara ara, conserva la T de la porta original. Una dècada desprès, durant la Setmana Santa de 1988, va passar a ser la Melody, que era el nom de la filla d'un xeic àrab que havien segrestat per aquells temps. Fou quant Josep Manuel Castillón, més conegut com a Manix, es posà al capdavant de la sala.

Com bé cantava Bob Dylan al seu dia, els temps estan canviant i aquells canvis són constants pel que se li havia de donar una altra dimensió a aquest centre d'oci. D'aquesta manera, La Boite va prendre el relleu a la tradició d'oferir nits alternatives a Lleida amb propostes d'interès general ajustades a les noves èpoques.

Des de mitjans de 2004, doncs, la sala acull tot tipus de manifestacions culturals, lúdiques i musicals, sent les actuacions en viu un dels seus forts.

En aquest sentit, és precís remarcar que ha servit d'escenari per a la Mostra de Música Jove, Directe, en alguna ocasió i que s'ha convertit en la seu oficial del concurs musical Pepe Marín Rock des de l'any 2005. També acull propostes de » DJ » i tot tipus de festivals relacionats amb el món de la faràndula, no exclusivament musicals, sinó també escènics, d'humor i de dansa, entre altres moltes opcions. Tot això sense contar els nombrosos grups, tant nacionals com internacionals, que han descarregat tot el seu potencial en aquest espai de referència.

La direcció de La Boite no fa més que reinventar-se per a poder seguir sempre al capdavant, complaent les exigències del moment i pensant en el major nombre de públic possible. Una sala que no passa desapercebuda i que espera a tots amb el millor dels seus serveis. La Boite us espera a tots!